У кандидата в мери Києва Пальчевського виявили російський паспорт. ФОТО, ВІДЕО

 

Кандидат на посаду міського голови Києва Андрій Пальчевський є громадянином Російської Федерації.

Про це в четвер, 22 жовтня, повідомив “Цензор.нет”.

Сайт опублікував копії документів щодо наявності у Пальчевського російського громадянства.

“Цю інформацію можна перевірити на сайті Федеральної податкової служби РФ. Отримана відповідь підтверджує існування паспорта Пальчевського в базі даних”, – зазначає видання.

 

Після оприлюдненої в ЗМІ інформації, народний депутат із групи “Довіра” Андрій Кіт звернувся до Служби безпеки України зі заявою щодо проведення розслідування у зв’язку з інформацією про наявність у Пальчевського громадянства Російської Федерації.

“Обурений кричущим фактом того, що Андрій Пальчевський, будучи громадянином Росії, по суті – держави-агресора, балотується на посаду мера Києва та ще й веде свою партію до Київради. Більше того, інформація, що підтверджує російське громадянство Пальчевського, є у вільному доступі на офіційному сайті російської податкової. Балотування російського громадянина на посаду голови столиці України суперечить не лише здоровому глузду, а й законодавству України. Звернувся із заявою до Служби безпеки України”, – написав нардеп у фейсбуці й додав фотокопію свого депутатського звернення до СБУ.

Кіт Пальчевський 1 Кіт Пальчевський 2 Кіт Пальчевський 3
<
>
Джерело: Facebook/Андрій Кіт

Кіт наголошує, що така діяльність Пальчевського як громадянина РФ на території України (балотування на посаду міського голови Києва) має ознаки підготовки та/або вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтями 110 (“посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), 111 (“державна зрада”), 114 (“шпигунство”) та 330 (“передача та збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка знаходиться у володінні держави”) Кримінального кодексу України.

Зважаючи на це, депутат просить СБУ внести відомості про вчинення Пальчевським відповідних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Читайте також:
На Харківщині затримали організатора незаконної легалізації росіян в Україні

Кіпр розслідує законність видачі “золотих паспортів” Коломойському, Боголюбову й Григоришину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна