На Харківщині затримали організатора незаконної легалізації росіян в Україні

 

Контррозвідники СБУ спільно з іншими правоохоронцями виявили і блокували незаконну легалізацію росіян в Україні.

Про це в середу, 9 вересня, інформує пресцентр СБУ.

“За матеріалами слідства СБ України, в одному із задокументованих епізодів злочинної діяльності мешканець Харкова пообіцяв громадянину РФ, вихідцю з однієї з республік Північного Кавказу, безпідставно отримати українське громадянство. Він гарантував клієнту виготовлення комплекту підроблених документів, які мали стати підставою для Державної міграційної служби оформити легальні національний та закордонний біометричні паспорти громадянина України”, – йдеться у повідомленні.

Свої “послуги” харків’янин оцінив у 5 тисяч доларів.

Фото: пресцентр СБУ

Співробітники спецслужби затримали його в передмісті Харкова після отримання замовником у відділі Держміграційної служби біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення громадян через державний кордон України) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії. Організатора схеми затримано згідно зі ст. 208 КПК України.

Зараз вирішують питання про повідомлення йому про підозру й обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
СБУ викрила схему підробки паспортів ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.