СБУ викрила схему підробки паспортів ЄС

 

Служба безпеки України викрила групу зловмисників, яка займалась підробкою паспортів країн Євросоюзу на території Хмельниччини та Буковини.

Вони працювали під вивіскою турфірми, яка допомагала громадянам отримати документи для роботи за кордоном, повідомляє пресцентр СБУ в понеділок, 7 вересня.

Зловмисники продавали фальшиві ІD-картки резидентів кількох східноєвропейських країн під виглядом офіційних документів, що дають право на перебування та працевлаштування.

“Липові” документи коштували у середньому 300-500 євро.

СБУ задокументувала низку фактів реалізації підроблених документів.

“Турфірма” діяла близько двох років і до введення карантинних обмежень щомісяця виготовляла 20-30 фальшивих документів.

Правоохоронці під час санкціонованих обшуків у помешканнях та за місцем роботи фігурантів виявили оргтехніку для підробки документів, копії бланків паспортів, чорнову документацію, банківські картки, мобільні телефони, а також інші речові докази причетності до протиправної діяльності.

Усе вилучене направили на криміналістичну експертизу.

Читайте також:
Кіпр розслідує законність видачі “золотих паспортів” Коломойському, Боголюбову й Григоришину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна