Реінтеграція Донбасу триватиме мінімум 25 років, – Резніков

 

Віцепрем’єр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вважає, що повноцінна реінтеграція Донбасу займе щонайменше 25 років.

А твердження, що реінтеграція можлива за рік-два, з’являються через нерозуміння, заявив урядовець в інтерв’ю виданню “Дзеркало тижня”, опублікованому в понеділок, 19 жовтня.

За його словами, за рік-два можливе лише відновлення конституційного ладу.

“У Хорватії, наприклад, діяла перехідна адміністрація з мандатом РБ ООН, її головою був американський генерал Жак Поль Кляйн, який брав всі основні рішення і, маючи батальйон миротворців, забезпечував режим перехідного періоду і впровадження там цікавого досвіду – перехідної поліції”, – розповів Резніков.

Він додав, що перехідна поліція була сформована з-поміж сербів, які ухвалили рішення залишитися і визнали конституційний лад Хорватії, хорватів і осіб інших національностей.

“І ці “перехідні” спільні, плюс третій учасник – представник миротворчої місії, поліцейські патрулі забезпечували громадський порядок на території, що підлягає реінтеграції, до проведення місцевих виборів та повноцінного відновлення конституційного ладу”, – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що питання деокупації Криму та Донбасу не можна об’єднувати.

Читайте також:
Україна готується до наступного розведення військ на Донбасі, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна