“Результат за пів години:” наступного тижня в Україні чекають безплатні експрес-тести на COVID

 

Наступного тижня в Україні можуть з’явитися нові безплатні експрес-тести для масового тестування на COVID-19.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю “Радіо Свобода” в суботу, 17 жовтня.

“Додатково до тестувань методом ПЛР зараз з’явилися нові експрес-тести на антиген. Вони визнані ВООЗ і рекомендовані для застосування при масовому тестуванні. Ми робимо все можливе, щоб найближчим часом, на наступному тижні, в Україні вже з’явилися ці тести, які будуть безкоштовні для людей, можуть тестуватися сімейним лікарем, мобільною бригадою”, – сказав головний санлікар.

Ляшко додав, що при госпіталізації хворого лікар відразу може зробити експрес-тест, і результат буде готовий через 15-30 хвилин.

За словами заступника міністра, достовірність цих тестів така сама, як і тесту ПЛР.

Як відомо, 3 жовтня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) зареєструвала два експрес-тести для виявлення коронавірусу на основі антигену й рекомендувала їх для включення до списку засобів для використання в надзвичайних ситуаціях.
“Ці тести прості у використанні. У них нижча вартість, і вони забезпечують надійні результати приблизно через 15-30 хвилин, а не через кілька годин або днів”, – заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреєсус.

В Україні наразі виявляють понад 6 тисяч нових випадків коронавірусної хвороби на день.

Читайте також:
У Сєвєродонецьку відкрили пам’ятник 73 загиблим на Донбасі військовим медикам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна