Справа “Медведчук проти Стуса”: суддя пішла в нарадчу кімнату, рішення – 19 жовтня

 

Суддя Дарницького районного суду вийшла до нарадчої кімнати ухвалювати судове рішення у справі за позовом народного депутата Віктора Медведчука до видавництва Vivat та історика й журналіста Вахтанга Кіпіані через книгу “Справа Василя Стуса”.

Про це в п’ятницю, 16 жовтня, написав Кіпіані на сторінці у фейсбуці.

“Суд у справі “Медведчук проти Стуса” закінчився. Суддя пішла думати”, – написав журналіст.

Оголошення рішення відбудеться 19 жовтня о 9.00.

“На мій глибоко суб’єктивний погляд блискучі виступи адвокатів В’ячеслава Якубенка, Сергія Глотова і Юрія Артюха не залишили каменя на камені конструкцій адвоката Кириленка, який представляє екс-адвоката Медведчука. Я не знаю, яким буде рішення. Чомусь здається, що “і вашим, і нашим”. Буде відкинуто більшість позовних вимог, але 1-2-3 залишаться. Втім, хто зна. Дякую всім, хто переживає і підтримує”, – додав Кіпіані.

Напередодні та під час засідання під будівлею суду тривала акція, організована об’єднанням “Рух опору капітуляції”.

Учасники акції підготували перформанс “Народний трибунал над Медведчуком”.
Активісти зіграли міні-виставу, яка зображала суд над Медведчуком. Після “суду” портрет Медведчука розстріляли з пейнтбольних рушниць.

Фото: Еспресо

акція під судом у справі Медведчук проти Стуса 1 акція під судом у справі Медведчук проти Стуса 2 акція під судом у справі Медведчук проти Стуса 3 акція під судом у справі Медведчук проти Стуса
<
>

Як інформувала “Новинарня“, народний депутат від партії “Опозиційна платформа – За життя”, в минулому – призначений адвокат українського політв’язня Василя Стуса Віктор Медведчук подав в суд на журналіста і історика Вахтанга Кіпіані.

12 серпня 2020 року Кіпіані заявив, що звернувся до омбудсмена щодо позову Медведчука через книгу про Стуса

Читайте також:
“Суд на Стусом-2”: як Медведчук зробив рекламу книзі Вахтанга Кіпіані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна