На Луганщині СБУ виявила схрони з 152-мм снарядами й гранатами. ФОТО

 

У Луганській області Служба безпеки України виявила два схрони з військовими засобами ураження на дні змілілих водоймищ.

Про це в п’ятницю, 16 жовтня, інформує пресцентр СБУ.

“Одну зі схованок правоохоронці знайшли в Новоайдарському районі на березі ріки Айдар поблизу села Маловендлівка. У ній зберігалось п’ять артилерійських снарядів калібру 152 мм загальною вагою 40 кг у тротиловому еквіваленті та майже 500 патронів калібру 7,62 мм. Другий схрон правоохоронці виявили на дні висохлого озера біля села Старий Айдар Станично-Луганського району. Звідти вилучено 38 гранат Ф-1 та майже 300 набоїв різного калібру”, – йдеться в повідомленні.

Схрон СБУ Луганщина 2 Схрон СБУ Луганщина 4 Схрон СБУ Луганщина 3
<
>

За даними оперативників, обидві схованки були закладені у 2014–2015 роках. Правопорушники сховали їх під водою, але через посуху схрони опинилися біля поверхні ґрунту.

Нагадаємо, на території трьох областей силовики блокували продаж саморобної вибухівки напередодні Дня захисника України.

Читайте також:
У Києві СБУ й посольство Ізраїлю проведуть масштабні антитерористичні навчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна