ЄС ввів санкції проти Пригожина за фінансування “вагнерівців”

 

Євросоюз ввів санкції проти російського бізнесмена Євгена Пригожина у зв’язку з фінансуванням ним діяльності ПВК “Вагнера” в Лівії.

Про це в четвер, 15 жовтня, інформує “Європейська правда” з посиланням на рішення,  опубліковане у Офіційному журналі Євросоюзу.

Санкції запроваджені через “тісні зв’язки, в тому числі фінансові”, з приватною військовою компанією “Вагнера”, пояснили у ЄС.

“Пригожин бере участь і підтримує діяльність ПВК “Вагнера” в Лівії, яка загрожує миру, стабільності і безпеці країни”, – йдеться у рішенні.

“Група Вагнера” причетна до неодноразового порушення ембарго на поставки зброї в Лівію, а також до розміщення найманців в цій країні на підтримку Лівійської національної армії.

Санкції проти Пригожина включають заборону на поїздки до ЄС і заморожування активів. Крім того, фізичним і юридичним особам з ЄС заборонено надавати йому кошти.

Нагадаємо, Євгеній Пригожин – заможний російський бізнесмен, відомий як “шеф-кухар Путіна”, адже його компанії організовують харчування для Кремля.

У 2018 році спеціальний прокурор США Роберт Мюллер стверджував, що він впливав на вибори президента Штатів у 2016 році через дві компанії  контролював “фабрики тролів”.
Пригожина також вважають причетним до фінансування російських найманців у Сирії.

Читайте також:
Ціна зради – $40 мільйонів. Чому влада заперечує проведення “вагнерівської” спецоперації та до чого тут Єрмак. ЧАСТИНА 2

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна