Зеленський озвучив перше питання загальнонаціонального опитування 25 жовтня

 

Під час ініційованого главою держави загальнонаціонального опитування 25 жовтня 2020 року перше питання стосуватиметься необхідності запровадження довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах.

Про це в середу, 14 жовтня, повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

“Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?” – озвучив президент запитання, відповідь на яке громадяни мають дати 25 жовтня.

В ОП нагадали, що запропоноване президентом загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, проте дасть можливість кожному громадянину висловитися щодо важливих для суспільства питань.

Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ. Держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників.

Як інформувала “Новинарня“, 13 жовтня президент Володимир Зеленський анонсував проведення у день місцевих виборів 25 жовтня всенародного опитування, на якому українцям запропонують дати відповідь на п’ять питань, зміст яких “повідомлять пізніше”.

Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня, вибори депутатів до сільських, селищних, міських рад територіальних громад, а також сільських, селищних та міських голів, які відбудуться вперше після скорочення кількості адміністративних районів з 490 до 136.

Читайте також:
“Замах на конституційний лад”: ОП починає пояснювати, про що буде “опитування” 25 жовтня, опозиція вже закликає його зірвати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна