Україну переобрали до Ради ООН із прав людини

 

Україну переобрано до Ради ООН із прав людини на 2021-2023 роки.

Про це у вівторок, 13 жовтня, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у твіттері.

“Україну переобрано до Ради з прав людини ООН на 2021-2023 роки. Як країна, яка підтримувала створення Ради для забезпечення універсального дотримання прав людини, Україна буде надалі відстоювати запобігання порушенням цих прав задля сталого міжнародного миру та безпеки”, – зазначив урядовець.

Кулеба також зауважив, що до Ради пройшла також і Росія – “відомий порушник прав людини”. За його словами, її обрали через нестачу конкуренції у Східноєвропейській групі.

Міністр додав, що Україна не дозволить Російській Федерації зловживати цим місцем для прикривання порушень прав людини.

Як відомо, Рада з прав людини Організації Об’єднаних націй – міжнародний правозахисний орган в системі ООН, що здійснює загальні дослідження, готує рекомендації та проєкти міжнародно-правових актів у сфері захисту прав людини, заслуховує доповіді спеціально створених нею допоміжних органів.

Читайте також:
Утиски РФ прав вірян в окупованому Криму є приводом для посилення санкцій, – Мінреінтеграції

Росія в агресії проти України спотворює принципи R2P, – Джапарова в ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна