Росія в агресії проти України спотворює принципи R2P, – Джапарова в ООН

 

Росія намагається виправдати агресію проти України, зокрема Кремль не допускає міжнародних правозахисних організацій до Криму і постачає зброю на Донбас.

Про це сказала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар під час виступу на віртуальній зустрічі на полях 75-ї Генасамблеї ООН, передає “Радіо Свобода”.

“Росія намагається виправдати свою агресію проти України, спотворюючи принципи R2P (норма міжнародного права The responsibility to protect, “Обов’язок захищати” – “Н”). Російська окупаційна влада відмовляє міжнародним правозахисним спостерігачам, зокрема Моніторинговій місії ООН із прав людини в Україні, в доступі до Криму. Не припиняються і незаконні поставки зброї та боєприпасів на Донбас. Життя населення на окупованих територіях перебуває під постійним ризиком”, – заявила Джапарова.

Читайте також:
Зеленський на Генасамблеї:
реформа ООН, міжнародний офіс проти дезінформації в Києві, Кримська платформа деокупації

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна