Морпіхи на Приазов’ї склали клятву морського піхотинця та отримали штормові берети. ФОТО

 

З нагоди Дня захисника України в 36-ій окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського відбулася урочиста церемонія – складання Клятви морського піхотинця.

Про це в середу, 14 жовтня, інформує пресслужба військової частини.

До населеного пункту Широкине прибув і взяв участь у заході також командувач морської піхоти Військово-Морських сил ЗС України генерал-лейтенант Юрій Содоль.

Фото: 36 обрмп імені контр-адмірала Михайла Білинського

Урочисто-святкове дійство розпочалося з виконання Державного гімну України. Морські піхотинці хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв морської піхоти, які віддали життя за цілісність держави, та зокрема солдата Вадима Прокопенка, який минулоріч трагічно загинув саме 14 жовтня, виконуючи бойові завдання в складі бригади. Присутні поклали квіти до Стели Пам’яті.

Фото: 36 обрмп імені контр-адмірала Михайла Білинського

“Військовослужбовці морської піхоти склали Клятву морського піхотинця та отримали омріяний берет морської хвилі. За право його носити морпіхи повинні були скласти іспити та подолати смугу морського піхотинця”, – повідомили в пресслужбі бригади.

Фото: 36 обрмп імені контр-адмірала Михайла Білинського

Командувач морської піхоти привітав особовий склад бригади зі святом і подякував їм за вірну службу українському народові, за мужність і героїзм, проявлені у бойових діях на Сході країни та вручив відомчі відзнаки кращим військовослужбовцям.

Фото: 36 обрмп імені контр-адмірала Михайла Білинського

“Прийміть щирі побажання здоров’я та злагоди вам і вашим родинам, а також сили та удачі у вашій нелегкій службі із захисту України”, – цитує Содоля пресслужба 36-ї бригади.

Урочистості заходи з нагоди Дня захисника України відбулися й у місті Миколаїв та у селищі Мелекино, де також дислокуються підрозділи морпіхів.

Читайте також:
Понад 200 морпіхів 36 обрмп долали психологічну смугу перешкод на право носити штормовий берет. ФОТО

36 обрмп показала “голлівудські” світлини морпіхів, які долали психологічну смугу перешкод. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна