У Лондоні Зеленський отримав сигнал від голови розвідки Британії щодо свого оточення, – ЗМІ

 

Президент Володимир Зеленський у Лондоні провів закриту зустріч із новим головою Секретної розвідувальної служби МЗС Великої Британії Річардом Муром, на якій ішлося зокрема про оточення українського лідера.

Про це в понеділок, 12 жовтня, поінформувало видання “Дзеркало тижня” з посиланням на власні джерела.

Донести українському президенту меседжі, які з певних причин не хотів озвучувати британський прем’єр Борис Джонсон, доручили шефу розвідслужби МІ-6.

У цій зустрічі з української сторони, крім президента, брав участь голова Служби безпеки України Іван Баканов, але були відсутні представники офісу президента.

На зустрічі Зеленського з Джонсоном говорили про Росію, Донбас, економічну співпрацю, інвестиції, реформу судів, то з Муром обговорювалися такі три основні теми:

  • атаки влади на антикорупційні органи в Україні та прагнення офісу президента взяти під свій контроль САП, НАБУ, офіс генерального прокурора, а також судові інстанції;
  • ситуація на Сході України та дії Росії;
  • оточення Зеленського, і не лише офіційне, а й неформальне, яке має значний вплив на голову української держави (тема теж належить до “російської тематики”).

Як розповіло джерело видання, “закритість зустрічі була продиктована саме обговоренням персон із оточення Володимира Зеленського: британці бачать, як “витікає” інформація з України“.

Раніше тему найближчого оточення президента на переговорах із головою української держави порушували американці, але їхній кейс, мовляв, був тиском на владу, а британці зробили попередження – “на той випадок, якщо Зеленський не до кінця звітує собі щодо дії людей, із якими його асоціюють”.

Сама зустріч із головою МІ-6 говорить про високий ступінь інтересу Вайтхоллу до України та її президента, адже керівник британської розвідки не часто зустрічається з лідерами інших держав на своїй території.

Кадровий розвідник і дипломат Річард Мур має підтримку серед оточення Джонсона – зокрема, Девіда Фроста, який очолював переговори щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу, і члена парламенту Майкла Гоува.

Нагадаємо, під час візиту української делегації до Великої Британії минулого тижня були підписані міждержавні документи, подружжя Зеленських побувало на прийомі у герцога та герцогині Кембриджських у Букінгемському палаці, український президент зустрівся з прем’єр-міністром Борисом Джонсоном.

Читайте також:
Ціна зради – $40 мільйонів. Чому влада заперечує проведення “вагнерівської” спецоперації та до чого тут Єрмак. ЧАСТИНА 2

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна