Україна і Британія підписали угоду про партнерство і торгівлю

 

Україна і Велика Британія підписали угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Про це в четвер, 8 жовтня, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у прямому включенні у фейсбуці.

“Щойно відбулося важливе підписання історичної угоди про вільну торгівлю, стратегічне партнерство між Україною і Великою Британією”, – сказав Кулеба.

За його словами, угоду підписали президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Міністр підкреслив, що це перша така угода, підписана Британією після “Брексіту”.

“Історичний момент: підписали угоду. Як сказав прем’єр-міністр Борис Джонсон, це означає більше торгівлі, більше безпеки, більше взаємодії між Україною та Великою Британією. Два фланги Європи — західний і східний — стали ще ближчими”, – написав міністр у своєму твітері.

Як інформувала “Новинарня“, 7 жовтня президент Володимир Зеленський розпочав візит до Британії. Глава держави відвідав базу Королівських ВМС у місті Портсмуті. Також подружжя Зеленських зустрілося з герцогом і герцогинею Кембриджськими.

Читайте також:
Таран підписав з Британією “морський” меморандум. Ціна питання – 1,25 млрд фунтів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.