МОЗ вкотре змінить критерії “червоної зони” й перепрофілює відомчі лікарні

 

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко запевнив, що Міністерство охорони здоров’я зараз шукає можливості, як і де перепрофілювати заклади для боротьби із коронавірусом.

Лікарні відомчих служб є потенційно резервом ліжок, які можуть розгортати, сказав Ляшко в ефірі “Громадського радіо” у понеділок, 12 жовтня.

“Ми зараз відмовляємося від одного із індикаторів, який говорив про те, що на червоний рівень небезпеки потрапляють регіони, у яких у п’ять разів середній по країні рівень захворюваності. Нині це буде чітка цифра — 320 випадків на останні 14 днів на певну кількість населення. І якщо Київ буде потрапляти в ці показники, буде заслухуватися комісія ТЕБ та НС, яка збирається кожного четверга, і спільно з КМДА будуть вибирати з переліку обмежень, які будуть застосовуватися у Києві”, – зазначив урядовець.

За його словами, у МОЗ “шукають можливості, як і де перепрофілювати заклади”.

“Зараз ми розглядаємо можливість залучення інститутів Академії медичних наук, лікарень відомчих служб, таких як “Укрзалізниця”, Державне управління справами, госпіталі МВС, СБУ, ДПСУ, це все потенційно наш резерв ліжок, які ми можемо розгортати”, – заявив Ляшко.

Він повідомив, що на нараді у президента 10 жовтня озвучувалося питання про місця, де можливо розгортати додатково шпиталі вже поза межами закладів охорони здоров’я.

“Насамперед, йдеться про Київ, про Одеську та Донецьку область. Як це пристосувати — прописано у нормативному документі МОЗ, у нас є табель оснащення приблизний, ми розрахували кількість оснащення, яке повинно бути”, – зазначив головний санітарний лікар України.

Він додав, що госпіталь можна розгорнути, але туди повинні приїхати кваліфіковані кадри, однак “питання з лікарями наразі дуже гостре”.

Нагадаємо, нещодавно в Україні оновили карантинні зони.

Читайте також:
COVID-19: в Україні за добу виявили понад 5100 нових хворих, зросла смертність. ІНФОГРАФІКА

Ситуація з коронавірусом серйозніша, ніж будь-коли з початку епідемії, – ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ глави МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна