Євросоюз продовжив санкції проти росіян за напад у Солсбері

 

Рада ЄС продовжила на рік санкції через застосування хімічної зброї, введені, зокрема у справі про отруєння Скрипалів у Солсбері в березні 2018 року.

Про це в понеділок, 12 жовтня, інформує пресслужба Ради ЄС.

“Сьогодні Рада вирішила продовжити режим санкцій, що дозволяє Євросоюзу вводити обмежувальні заходи щодо осіб та суб’єктів, які займаються розробкою та використанням хімічної зброї, на один рік, до 16 жовтня 2021 року”, – йдеться у заяві.

Сьогодні обмежувальні заходи застосовуються до дев’яти осіб, п’ятеро з них пов’язані із хімічними нападами у Сирії, а четверо – причетні до нападу в Солсбері з використанням токсичної нервово-паралітичної речовини “Новічок”. Також до санкційного списку входить одна організація – Центр наукових досліджень (SSRC), основний орган сирійського режиму з розробки хімічної зброї.

Обмежувальні заходи включають заборону на в’їзд до ЄС та заморожування активів фізичних і юридичних осіб.

Нагадаємо, Служби розвідки Великої Британії вважають, що президент РФ Володимир Путін, “ймовірно”, схвалив напад на Сергія Скрипаля, колишнього російського військового офіцера, та його дочку, які отруїлися, але вижили.

Як інформувала “Новинарня“, Росія розширила санкційний список щодо ЄС.

Читайте також:
“Новічок” виявили на пляшці з водою в номері томського готелю, де жив Навальний

Отруєння Скрипалів: Чепігу знайшли на весільному фото доньки генерала ГРУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна