Росія розширила санкційний список щодо ЄС

 

Російська Федерація розширила список представників Євросоюзу, яким заборонений в’їзд на територію Росії. Такий крок Москва зробила у відповідь на продовження європейських санкцій щодо країни-агресорки.

Як стверджується в заяві МЗС РФ, в ЄС нібито ігнорують їхні пропозиції “вести предметний діалог на основі фактів і, як і раніше, обирають мову санкцій”.

“У відповідь на дії Європейського Союзу російською стороною прийнято рішення про розширення списку представників країн-членів та інститутів ЄС, яким заборонений в’їзд на територію Російської Федерації. Число фігурантів російського списку доведено до паритетного з наявним списком Євросоюзу”, – сказано в заяві російського дипломатичного відомства.

Також в МЗС РФ пригрозили подальшими заходами “у разі продовження Євросоюзом конфронтаційної лінії”.

Як відомо, Євросоюз після анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі у 2014 році ввів і постійно продовжує санкції, пов’язані з порушенням територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.
У вересні цього року ЄС ще на пів року офіційно продовжив на шість місяців санкції проти 175 осіб і 44 організацій РФ, причетних до підриву територіальної цілісності України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна