Замість Вакарчука: нардепом від “Голосу” стане заступник командувача УДА Шараскін

 

Місце Святослава Вакарчука в парламенті посяде “кіборг”, учасник російсько-української війни, режисер і актор Андрій Шараскін.

Про це в четвер, 8 жовтня, повідомила пресслужба партії “Голос” у фейсбуці.

“Зараз він очікує на постанову ЦВК про визнання обраним, щоби подати документи і стати народним депутатом”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ранше Центральна виборча комісія повідомила, що визнала обраною народною депутаткою України Аліну Свідерську, включену до виборчого списку партії “Голос”. Згодом у партії пояснили, що Свідерська не піде до парламенту.

“Сьогодні минув останній день, коли вона мала подати документи в ЦВК, тому автоматично заходить Шараскін. Аліна ухвалила рішення лишатися в команді “Голосу”, але не заходити в Раду”, –  зазначив у коментарі “Укрінформу” речник “Голосу” Ярема Дух.

Андрій Шараскін з початку серпня 2014 до січня 2016 року – учасник російсько-української війни.

З 2016 року був заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань.

У 2019 році став головою Координаційної ради добровольців та волонтерів Національного Форуму “Трансформація України”.

За участь у захисті Донецького аеропорту отримав орден “За мужність” III ступеня та відзнаку президента України – медаль “Учасник антитерористичної операції”. Також має відзнаку міністра оборони “Знак пошани”.

Як інформувала “Новинарня“, 11 червня народний депутат від партії “Голос” Святослав Вакарчук оголосив про складання мандата.

Перед тим, у березні 2020 року, Вакарчук склав повноваження голови політичної партії “Голос”, натомість головою обрали депутатку Кіру Рудик. 

Читайте також:
“Прикро хворіти в розпал передвиборчої кампанії”: у лідерки “Голосу” Рудик діагностували COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна