ЄС погодився оновити Угоду про асоціацію з Україною

 

За підсумками двостороннього саміту в Брюсселі Україна та Європейський Союз досягли домовленості про оновлення Угоди про асоціацію.

Про це йдеться у заяві за підсумками саміту, текст якої опублікувала надвечір у вівторок, 6 жовтня, “Європейська правда”.

Згідно з текстом документа, сторони очікують “подальшого просування економічної інтеграції та регуляторного зближення в рамках Угоди про асоціацію”.

Саміт визначив напрямки оновлення угоди:

  • цифровий ринок;
  • захист довкілля;
  • боротьба зі змінами клімату (включаючи роль України у політиці Green Deal);
  • фінансова співпраця.

Попередня робота на цих напрямках вже почалася.

Видання зауважує, що навколо формулювань пункту про оновлення угоди суперечки між українськими та європейськими дипломатами тривали до останнього моменту.

Зрештою, до підсумкової заяви увійшли слова про глибшу економічну інтеграцію, як і наполягала Україна.

Як інформувала “Новинарня“, президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Брюсселя для участі у 22-му Саміті Україна – Європейський Союз.
Це буде перший двосторонній саміт Європейського Союзу з країною-партнером, який пройде в Брюсселі у традиційному “живому” форматі з початку пандемії COVID-19.

Представники України і Європейського Союзу на полях двостороннього саміту підписали шість фінансових угод на загальну суму майже 400 мільйонів євро.

Читайте також:
Напередодні саміту Україна-ЄС: Зеленський стрімко втрачає довіру Брюсселя і “кидає” партнерів. Але позитив буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна