Зеленський прибув до Брюсселя для участі в саміті Україна-ЄС

 

Президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Брюсселя для участі у 22-му Саміті Україна – Європейський Союз.

Це буде перший двосторонній саміт Європейського Союзу з країною-партнером, який пройде в Брюсселі у традиційному “живому” форматі з початку пандемії COVID-19.

Делегацію України на Саміті очолює президент Зеленський, делегацію ЄС – президент Європейської ради Шарль Мішель.

Як зазначили у пресцентрі ОПУ, лідери обговорять пріоритетні питання відносин України та Євросоюзу.

Йдеться, зокрема, про подальші кроки з імплементації Угоди про асоціацію, поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС, співпрацю в контексті подолання наслідків пандемії COVID-19 та подальшу підтримку з боку ЄС процесу реформ в Україні.

“Окрему увагу буде приділено безпековій ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу, а також обговоренню шляхів посилення координації зусиль України та ЄС з метою деокупації Криму та захисту прав кримчан”, – йдеться в повідомленні.

Пресслужба Зеленського додала, що на полях саміту відбудеться підписання низки фінансових угод між Україною та ЄС у межах Європейського інструменту сусідства.

Як інформувала “Новинарня“, президентка Єврокомісії пішла на самоізоляцію напередодні саміту Україна-ЄС.

Читайте також:
Напередодні саміту Україна-ЄС: Зеленський стрімко втрачає довіру Брюсселя і “кидає” партнерів. Але позитив буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна