На Київщині строковик Нацгвардії побив до смерті солдата

 

Солдату Національної гвардії України повідомлено про підозру у вчиненні нестатутних взаємовідносин, що спричинили смерть потерпілого.

Про це надвечір у вівторок, 6 жовтня, повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Інцидент стався 3 жовтня у військовій частині, яка дислокована у Вишгороді на Київщині.

“Військовослужбовець, порушуючи статутні правила взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, застосував насильство до свого співслужбовця, а саме примусив останнього віджиматися від підлоги, після чого наніс удар кулаком правої руки в область грудної клітини, від чого постраждалий втратив свідомість та, не приходячи до тями, помер”, – йдеться в повідомленні.

Солдата-строковика затримано та оголошено про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 406 КК України.

Наразі триває проведення судово-медичної експертизи та слідчих дій з метою встановлення об’єктивних обставин вчиненого злочину.
Після результатів експертизи, обіцяють у відомстві, приймуть рішення про остаточну кваліфікацію дій підозрюваного.

Читайте також:
У Львові ДБР розслідує приховування військовою частиною п’яного вбивства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна