У Львові ДБР розслідує приховування військовою частиною п’яного вбивства

 

Держбюро розслідувань почало досудове провадження за фактом приховування службовими особами військової частини у Львові вбивства солдатом-контрактником старшини.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ДБР 19 лютого.

“Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, розпочали досудове розслідування за фактом ненаправлення військовими службовими особами однієї з військових частин у Львівській області до органу досудового розслідування повідомлення про підлеглого, який вчинив кримінальне правопорушення, а також умисного невиконання службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу України)”, – розповіли в Бюро.

За попередньою інформацією, 15 лютого в позаслужбовий час в гуртожитку однієї з військових частин у Львівській області солдат-контрактник, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, ударив ножем в живіт колегу. Через добу від отриманих тілесних ушкоджень старшина помер, “не отримавши кваліфікованої медичної допомоги”, відповідно до заяви ДБР. Водночас посадові особи військової частини приховали факт злочину на території в/ч.

“Командування не повідомило про подію правоохоронцям та не забезпечило кваліфікованої медичної допомоги потерпілому”, – йдеться в повідомленні ДБР.

Наразі тривають слідчі дії.

Читайте також:
У Маріуполі військового засудили до дев’яти років в’язниці за вбивство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна