Двом українським медикам встановили групу інвалідності через COVID-19, – МОЗ

 

Станом на 2 жовтня 2020 року вже двом медикам встановили третю групу інвалідності через COVID-19.

Про це під час брифінгу в понеділок, 5 жовтня, сказала заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

Вона нагадала, що порядок і критерії встановлення стійкої втрати працездатності регламентується наказом Міністерства охорони здоров’я №420.

Документ містить у собі всі можливі ускладнення та види порушення функцій, що можуть виникнути внаслідок захворювання на коронавірусну хворобу: ураження легень, серця, нирок, головного мозку тощо.

“Станом на 2 жовтня 2020 року в обласні медико-соціальні експертні комісії у наших областях звернулося лише вісім медичних працівників. З них двом було встановлено третю групу інвалідності, двом – відсоток втрати працездатності і двом продовжено листок непрацездатності для тривалого доліковування”, – сказала Ірина Микичак, яку цитує УНН.

Вона зазначила, що медикам встановлюється інвалідність через COVID-19, що класифікується як професійне захворювання, нещасний випадок на виробництві.

“Загалом станом на сьогоднішній день в Україні мають підтверджений діагноз коронавірусної хвороби 16 тис. 387 медичних працівників. Лідирують у цьому рейтингу Тернопільська область, місто Київ і Київська область, Львівська область, Чернівецька область, Івано-Франківська область і Закарпатська область.

“У цих областях є найбільша чисельність медичних працівників, які перехворіли коронавірусною хворобою”, – додала заступниця міністра.

Як інформувала “Новинарня“, Кабмін підвищив зарплати медикам – з осені, з коронавірусного фонду.

Читайте також:
Іванка Чобанюк: була парамедиком на фронті і знову пішла добровольцем – у коронавірусну лікарню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна