Україна має план мирного врегулювання, чекаємо відповіді наших “візаві”, – Єрмак

 

Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі, фінальним етапом якого є проведення на деокупованих територіях місцевих виборів за українським законодавством.

Про це заявив голова офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телеканалу Україна 24 в суботу, 3 жовтня.

“Одне з великих досягнень за цей рік – те, що ні в кого серед наших міжнародних партнерів не виникає питань про українську позицію. І сьогодні український план мирного врегулювання лежить на столі“, – зазначив Єрмак.

“Цей план має в кінці те, чого так чекає український народ, і чого, я сподіваюся, чекають жителі Донбасу, чекають наші військові та їхні родини… Тому сьогодні нам вдалося виставити таким чином атмосферу в переговорному процесі – як у Мінську, так і в “Нормандському форматі”, –  коли ні в кого не виникає в цьому сумнівів. Залишилося тільки отримати відповіді від наших візаві“, – повідомив голова ОП.

За його словами, план можна доопрацювати, але “візаві” повинні визначитися, чи згодні вони на мирне врегулювання.

“Ось він, український план, щось там можна уточнити. Якщо ви “за” – вперед. Його можна чітко окреслити в термінах і закінчити цю війну. Якщо ви [кажете] “ні” – скажіть голосно про це всім, що ви не хочете припинення війни в Україні”, – порадив Єрмак “іншій стороні”.

“Звісно, фінальним етапом цього плану є проведення місцевих виборів на підставі українського закону й Копенгагенської конвенції. Відповідно, при підготовці до цих виборів є певний термін, протягом якого необхідно підготувати: демілітаризувати, забезпечити режим безпеки на непідконтрольних територіях”, – додав очільник офісу Зеленського.

Він також запевнив, що Україна повинна повернути свою територію й контроль над держкордоном, і лише тоді, вже на демілітаризованій зоні, на Донбасі відбудуться демократичні вибори.

Читайте також:
Єрмак заявив про план “Б”, якщо деокупація Донбасу не відбудеться до кінця року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна