Резніков прокоментував ймовірне включення Тищенка до ТКГ

 

Заступник голови фракції “Слуга народу” Микола Тищенко заявив, що входить до нової парламентської групи, яка розробляє законодавчі зміни щодо ОРДЛО.

Водночас перший заступник голови делегації в ТКГ Олексій Резніков стверджує, що питання участі Тищенка в ТКГ навіть не обговорювалося, передає “Інтерфакс-Україна”.

У понеділок, 28 вересня, Тищенко написав у фейсбуці, що “не все так добре, як хотілося би”, тому що в групу, яка розробляє законодавчі зміни щодо ОРДЛО, входять “відверто слабкі представники, які працюють на відокремлення українців по обидві сторони конфлікту”.

Також він опублікував фото з главою делегації України в ТКГ Леонідом Кравчуком.

Резніков наголосив, що рішення про включення до складу ТКГ ухвалює тільки президент, а всі інші можуть залучати кадри тільки як “представників, експертів, радників”.

“Наскільки мені відомо, таке (включення Тищенка, – “Н”) не обговорювалося взагалі… Таких консультацій, за моєю інформацією, не було”, – повідомив Резніков.

На думку Олексія Резнікова, Микола Тищенко – один із тих депутатів, які “хвилюються і цікавляться” мінським процесом, але про участь його безпосередньо у складі ТКГ він не чув і в цьому немає необхідності.

Нагадаємо, нещодавно перший заступник глави української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін вибачився за використання слова “повстанці” щодо російських окупантів на Донбасі.

Читайте також:
Засідання ТКГ тривало сім годин: про що говорили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна