МОУ ініціює оновлення авіапарку та підготувало проєкт контракту на виготовлення літаків Ан-178

 

Після аварії літака Ан-26 в Чугуєві на Харківщині Міністерство оборони ініціювало оновлення свого авіапарку.
Відомство підготувало проєкт контракту з ДП “Антонов” на виготовлення трьох літаків Ан-178. 

Про це у вівторок, 29 вересня, в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України, голова Державної комісії з розслідування обставин авіакатастрофи літака Ан-26 Олег Уруський.

“На виконання доручення президента міністром оборони видано наказ про призупинення експлуатації літаків Ан-26 до з’ясування причин авіакатастрофи. Але говорити про конкретні терміни зараз ми можемо тільки в контексті діючої законодавчої бази, а нормативно-правова база визначає термін до двох місяців. Визначенням всіх технічних причин займається технічна комісія, створена наказом Міністра оборони”, – сказав Уруський, якого цитує “Армія.Інформ”.

На запитання, чи будуть оновлюватись літаки, віцепрем’єр зазначив:

“Безперечно, ми повинні це робити. Абсолютно неприпустимо, що в нас в експлуатації знаходиться така стара техніка. Але, на жаль, це були реалії нашої держави. Міністерством оборони підготовлено проєкт контракту з державним підприємством “Антонов” на виготовлення трьох літаків Ан-178. Сподіваємося, ми будемо збільшувати далі кількість літаків, які замовлятиме наше Міністерство оборони”, – додав Олег Уруський.

Додамо, що Ан-178 – багатоцільовий транспортний літак загальною вантажопідйомністю до 18 т, у результаті програми імпортозаміщення він не містить жодної російської деталі. Перший літак цієї серії побудовано для МВС Перу.

Як інформувала “Новинарня“,  31 серпня 2020 року зі стапелів державного авіабудівного підприємства “Антонов” зійшов планер першого серійного транспортного літака Ан-178 без російських деталей.

Читайте також:
Туреччина зацікавилася літаком Ан-178, його в Стамбулі просуває Аваков. ФОТО

Читайте також:
МВС планує купити в “Антонова” 13 літаків Ан-178, підписано меморандум

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна