Туреччина зацікавилася літаком Ан-178, його в Стамбулі просуває Аваков. ФОТО

 

Туреччина висловила зацікавленість українським літаком Ан-178, представленим на виставці сучасних технологій Teknofest-2019 у Стамбулі, та високо оцінила співробітництво з Україною у сфері авіації.

Про це 21 вересня йшлося на зустрічі міністрів внутрішніх справ України й Туреччини Арсена Авакова та Сулеймана Сойлу, що відбулась під час виставки, повідомляє сайт МВС України.

“Вже провели сьогодні двосторонні переговори, буде сьогодні ще один раунд. Зараз презентували міністру Сойлу наш літак, сподіваємося, що турецьку сторону це зацікавить”, – сказав у коментарі “Укрінформу” Арсен Аваков.

Глава МВС Туреччини висловив своє враження від літака, в якому він побував, словом “пречудово”.

“Ан-178 дуже хороший літак. Крім того, наші вертольоти Мі-17 (транспортна модифікація Мі-8) модернізуються в Україні, шість із них ми вже отримали. Для нас це приклад дуже успішного співробітництва з вами”, – додав Сулейман Сойлу.

Його український колега зазначив, що МВС України планує закупити 13 літаків Ан-178 для ДСНС України, призначених для ліквідації пожеж, та для Національної гвардії.

Аваков також запросив міністра внутрішніх справ Туреччини відвідати Україну.

“Дуже розраховую, що ви наприкінці місяця відвідаєте Україну. У нас будуть масштабні навчання, які ви маєте побачити. Крім того, я покажу вам нові модернізовані моделі вертольота Мі-8. А компанія Airbus проведе презентацію вертольотів, які вони поставляють для МВС України”, – сказав Аваков.

Фото: МВС

Також Арсен Аваков опублікував фото поруч із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Twitter та прокоментував: “За нами – турецькі безпілотники Bayraktar, оснащені українськими турбогвинтовими двигунами ДП «Івченко-Прогрес». Гордість за наші підприємства, які потужно виходять на міжнародний ринок. Маленькі, але такі важливі перемоги України!”

Як відомо, Ан-178 – перший літак з українськими та європейськими, але без російських комплектуючих. Його представили на виставці Teknofest-2019 у Стамбулі.

Читайте також:
Авіасалон Фарнборо: росіян немає, є Ан-178 без російських деталей. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна