МВС планує купити в “Антонова” 13 літаків Ан-178, підписано меморандум

 

Міністерство внутрішніх справ планує купити у держпідприємства “Антонов” 13 літаків Ан-178.

Про це на ХVІ міжнародній виставці “Зброя і безпека” в Києві оголосив глава МВС Арсен Аваков після підписання меморандуму з ДП “Антонов”, передає lb.ua.

“Це новітня українська розробка. Зараз є тільки один льотний екземпляр, але ми хочемо мати у себе в експлуатації. Дев’ять літаків будуть для потреб служби надзвичайної ситуації, чотири літаки – для Національної гвардії. І після того, як перші літаки будуть у нас,” Антонов “зможе постачати літаки по всьому світу”, – сказав Аваков.

В “Антонові” назвали планований контракт історичним.

“Це перший крок з боку силовиків України за державним замовленням на ДП” Антонов “. Для нас це дуже важливо, тому що коли ми спілкуємося з потенційними замовниками з-за кордону, перше питання від них – чи замовлений чи хоч один літак силовиками вашої країни” , – сказав президент підприємства Дмитро Донець.

Після меморандуму повинен бути підписаний ще контракт на виготовлення літаків.

Читайте також:
Туреччина зацікавилася літаком Ан-178, його в Стамбулі просуває Аваков. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна