Донецький “Шахтар” остаточно переїхав до Києва на НСК “Олімпійський”

 

Футбольний клуб “Шахтар” (Донецьк) підписав контракт зі стадіоном НСК “Олімпійський” у Києві та остаточно переїхав до столиці України.

Про це повідомив директор департаменту з експлуатації “Шахтар-сервіс” Вадим Гунько в ефірі клубного телеканалу.

“Не зовсім буде коректно говорити, що “Шахтар” переїжджає до Києва, тому що команда тренується тут із 2014 року. Тут розташовується наша тренувальна база. Правильно буде сказати, що “Шахтар” поміняв дислокацію домашнього стадіону.
Ми уклали контракт з НСК “Олімпійський” на три роки. Буквально днями приїхав останній вантаж із Харкова. Можна сказати, що наша харківська історія закінчена. Це був важливий період для нашого клубу. Ми безмежно вдячні Харкову, стадіону і всім, хто був причетний до тих матчів”, – розповів представник “гірників”.

Як відомо, на НСК “Олімпійський” із 2012 року грає київське “Динамо”. Проти переїзду “Шахтаря” на головну арену Україну виступають динамівські фанати. Однак ситуацію згладжує те, що через карантинні обмеження футбольні матчі в Києві з весни 2020 року проходять без глядачів.

ФК “Шахтар” чемпіон України останніх років, через війну на Донбасі та окупацію Донецька у 2014 році залишив рідне місто. До 2016 року “гірники” грали переважно у Львові на “Арені Львів”, із лютого 2017 року до березня 2020 року – на ОСК “Металіст” у Харкові. Із травня 2020-го домашнім стадіоном команди Ріната Ахметова став НСК “Олімпійський” у Києві.

Читайте також:
Суркіс офіційно представив Луческу головним тренером “Динамо”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.