ЄС відклав проведення саміту з Україною

 

Саміт Україна – Європейський Союз, який був запланований на 1 жовтня, перенесли на 6 жовтня.

Як передає в суботу, 26 вересня, “Європейська правда”, про це повідомили президент Європейської ради Шарль Мішель та президент України Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови.

“У розмові з президентом Володимиром Зеленським ми домовилися про зустріч, разом із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, у Брюсселі 6 жовтня для 22-го саміту ЄС-Україна. Очікую нашої дискусії щодо цього важливого партнерства невдовзі після спеціального засідання Європейської Ради 1-2 жовтня”, – зазначив Шарль Мішель.

“У розмові із Шарлем Мішелем ми домовилися зустрітися у Брюсселі 6 жовтня для 22-го саміту ЄС-Україна. Очікую зустрічі з Вами та Урсулою фон дер Ляєн для обговорення важливого партнерства України та ЄС”, – повідомив Володимир Зеленський.

Шарль Мішель мав прибути з візитом до Києва 26 вересня, проте 22 вересня перейшов на самоізоляцію через коронавірус в одного із працівників його служби безпеки. Тому спецзасідання Європейської Ради, яке спершу планувалося на 24 -25 вересня, перенесли на 1 і 2 жовтня.

25 вересня президент Євроради вийшов з карантину після отримання негативного результату тесту на  COVID-19.

Читайте також:
ЄС продовжив на пів року санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна