МОУ виплатить 250 мільйонів додаткової винагороди військовим в ООС

 

Міноборони виплатить близько чверті мільярда гривень додаткової винагороди військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у заходах із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Про це в п’ятницю, 25 вересня, інформує пресслужба оборонного відомства України.

Як відомо, нову додаткову винагороду запроваджено з 27 липня 2020 року для військовослужбовців Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту.

“За попередніми розрахунками Департаменту фінансів Міністерства оборони, вже за липень-серпень 2020 року у якості даної додаткової винагороди військовослужбовцям ЗСУ та ДССТУ буде виплачено близько 250 мільйонів гривень. На поточний 2020-й рік необхідними коштами для виплати вказаної винагороди Міноборони забезпечене”, — цитує міністра оборони Андрія Тарана його пресслужба.

З його слів, цю винагороду запроваджено вперше за час особливого періоду. Вона здійснюється додатково до всіх виплат, належних військовослужбовцям за безпосередню участь у воєнних конфліктах, у заходах із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Перелік військових частин та підрозділів, в яких здійснюється виплата зазначеної винагороди, затверджується Головнокомандувачем Збройних сил України.

“Умови виплати винагороди визначені з урахуванням позиції керівництва операції Об’єднаних сил та Генерального штабу, а також існуючої практики реалізації заходів із забезпечення національної безпеки і оборони Збройними силами України”, – додали в пресцентрі оборонного відомства.

У Міністерстві оборони окремо зауважили, що цей наказ визначає розмір додаткової винагороди військовослужбовцям та порядок її виплати, але жодним чином не встановлює правила та не регламентує режим припинення вогню на лінії зіткнення.

“Будь-які тлумачення умов цих виплат як нібито «запровадження якихось штрафів» є абсолютно маніпулятивним і політизованим”, – наголосили речники МОУ.

Наказ набрав чинності 25 вересня 2020 року.

Друковану версію наказу оприлюднено в інформаційному бюлетені “Офіційний вісник України” № 75 від 25.09.2020 року.

Читайте також:
У Міноборони “уточнюють деталі” наказу 303 про штрафи вогонь у відповідь і “невиправдані бойові втрати”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна