ООС: ворог провокував на Луганщині, а під Мар’їнкою закинув міни ПОМ-2 із гранатомета

Минулої доби, 20 вересня, на ділянках відповідальності Об’єднаних сил задокументовано одне порушення режиму припинення вогню з боку противника, а станом на ранок 21 вересня – вже два, із закиданням протипіхотних осколкових мін.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу ОС.

“Так, вогневу активність збройних формувань Російської Федерації зі стрілецької зброї зафіксовано неподалік населеного пункту Новоолександрівка (Попаснянський район Луганщини – “Н”). Постріли у бік наших позицій були провокативними та не становили загрози життю українським воїнам, тому наші захисники зброю у відповідь не застосовували. На всіх інших ділянках лінії розмежування спостерігалася тиша”, – розповіла речниця штабу Ярослава Зоріна.

Вона зазначилася, що від початку поточної доби, 21 вересня, станом на 7:30, у районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано два порушення домовленостей.

Поблизу Мар’їнки ворог здійснив постріли у бік наших позицій зі стрілецької зброї, а також три постріли з гранатомета, пристосованого для використання мін ПОМ-2.

“Бойових втрат серед особового складу внаслідок ворожих пострілів немає”, – зазначила речниця, знову не вживаючи слово “обстріли”.

“В усіх інших районах відповідальності Об’єднаних сил спостерігається тиша. Українські воїни не втрачають пильності та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки”, – сказано у зведенні.

Нагадаємо, на закинутих таким чином мінах ПОМ-2 у серпні підірвалися двоє військових ЗСУ біля Хутора Вільного, зокрема комбат 137-го батальйону морської піхоти Вадим Римаренко.

Читайте зведення за попередню добу:
Під Пісками внаслідок ворожого обстрілу поранено воїна ЗСУ.
Штаб знову згладжує формулювання

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна