“Морські котики” ССО випробували нове спорядження. ФОТО

 

Водолази-розвідники Сил спеціальних операцій в акваторії Чорного моря здійснили планові спуски, випробувавши при цьому нове спорядження.

Про це повідомили в пресслужбі 73-го морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого

Зазначається, що під час тренувань “морські котики” відпрацювали дії під водою у складі групи, коли потрібно розділятися попарно та виконувати різні завдання.

Фото: пресцентр 73 мцсп імені Антіна Головатого

Вимоги до водолазів-розвідників через специфічні завдання, які виконують бойові плавці ССО, особливі: фізичне здоров’я, витривалість, психологічна стійкість до дій в екстремальних умовах.

Фото: пресцентр 73 мцсп імені Антіна Головатого

“Вода не є природним середовищем для існування людини. Занурення – це завжди стрес як для організму, так і для психіки. Водолаз-розвідник повинен опановувати хвилювання та контролювати свій страх, так би мовити, тримати розум завжди холодним”, – пояснив один із бойових плавців.

Фото: пресцентр 73 мцсп імені Антіна Головатого

Як передає видання “Армія.Інформ”, під час цих тренувань водолази-розвідники випробовували нове спорядження, яке нещодавно заявилось у військовій частині.

Читайте також:
“Морські котики” ССО вперше десантувалися на Кінбурнську косу та острів Березань. ВІДЕО

“Морські котики” ССО пролетіли на парашутах 15 км зі зброєю та спорядженням і десантувалися в “тил” противника. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна