“Морські котики” ССО вперше десантувалися на Кінбурнську косу та острів Березань. ВІДЕО

 

Оператори 73-го морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого вперше за часи Незалежності України десантувались на острів Березань та Кінбурнську косу. 

Про це в четвер, 25 червня, повідомили в пресцентрі військової частини.

“Оператори здійснили вивід груп повітряним шляхом на морські ділянки узбережжя за допомогою парашутних систем типу “Крило” на острів Березань та Кінбурнську косу, що знаходиться в акваторії Чорного моря”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що оператори десантувалися з висоти 1,5 кілометри в повній екіпіровці, зі зброєю та спорядженням, необхідним для виконання завдань в тилу противника.

“Переживаєш страх, бо бачиш, що знаходишся над морем. Виходимо з борта вертольота один за одним, ешелоновано, та тримаємо дистанцію. Під час польоту використовуємо радіостанції для координації приземлення. Сам острів нам невідомий, ми на ньому вперше.” – поділився враженнями розвідник Н.

За період Незалежності десантування на морське узбережжя на острів парашутним способом здійснюється вперше.

Для більш прихованого виводу груп в тил противника розвідники десантувались не над островом Березань, а за три кілометри, що унеможливлює ідентифікацію парашутиста в повітрі та дозволяє приховано вийти в тил.

Читайте також:
“Морські котики” ССО пролетіли на парашутах 15 км зі зброєю та спорядженням і десантувалися в “тил” противника. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна