“Морські котики” ССО пролетіли на парашутах 15 км зі зброєю та спорядженням і десантувалися в “тил” противника. ВІДЕО

 

Оператори 73-го морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого під час навчань пролетіли на парашутах 15 кілометрів та десантувались в умовний тил ворога.

Відео з ефектних навчань поширює пресцентр військової частини в понеділок, 22 червня.

Зазначається, що під час навчань специ відпрацювали вивід через умовну лінію зіткнення в тил противника повітряним шляхом.

Десантування відбувалося за допомогою парашутних систем типу “Крило”.

“Оператори ССО відпрацьовували вивід групи в умовний тил противника способом HAHO (High Altitude High Opening) з висоти 4 кілометри, після чого на парашутних системах зі зброєю, засобами захисту та спорядженням пролетіли 15 кілометрів”, – йдеться в повідомленні пресслужби 73 мцспп.

Зазначається, що серед спецпризначенців постійно проводяться навчання по виводу груп на великі дистанції, і 15 кілометрів не є кінцевою метою.

“Оператори 73-го морського центру Сил спеціальних операцій готуються до польотів на 20 та 30 кілометрів“, – підкреслюють в частині.

Під час польоту використовуються радіостанції для підтримання зв’язку між операторами в повітрі та для координації дій, додали в пресслужбі.

Спецпризначенці підкреслили, що такий спосіб виведення груп дозволяє приховано виводити розвідників в тил противника з повним екіпіруванням для подальшого виконання завдань в тилу ворога.

Як інформувала “Новинарня“, оператори-розвідники 73-го морського центру відпрацювали нічне десантування.

Читайте також:
73-й центр спецоперацій ВМСУ готується до абордажу і ближнього бою на морі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна