Зеленський підписав закон для отримання Україною 1,2 млрд євро кредиту від ЄС

 

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію меморандуму та кредитної угоди між Україною та ЄС щодо отримання макрофінансової допомоги ЄС у сумі до 1,2 млрд євро.

Про це в понеділок, 14 вересня, повідомили в пресслужбі офісу президента.

“Реалізація положень меморандуму та зазначеної угоди дозволить залучити додатковий кредитний ресурс Євросоюзу, який буде спрямовано на підтримку макроекономічної стабільності, платіжного балансу та реалізації реформ у нашій державі” – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виплата коштів здійснюватиметься двома траншами по 600 млн євро кожен.

Меморандум визначає загальні передумови для виділення коштів, а також окреслює заходи в межах реалізації структурних реформ, необхідні для отримання другого траншу цієї допомоги.

Передбачені заходи стосуються медичних закупівель, податкової та митної реформ, функціонування судової системи, державного управління, корпоративного управління для державних підприємств, функціонування ринку газу.

Як відомо, Україна та ЄС 23 липня офіційно схвалили домовленість про макрофінансову допомогу – кредит на суму 1,2 млрд євро.

Половину коштів Брюссель погодився перерахувати відразу, а от для отримання наступних 600 млн Україна має провести низку реформ. 25 серпня ВР погодила визначені умови для отримання позики.

Читайте також:
Світовий банк надає Україні 350 млн доларів кредиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна