“Спосіб залякування”: Богдан прийшов на допит в ДБР

 

Колишній керівник офісу президента Андрій Богдан у понеділок, 14 вересня, прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Він назвав цей виклик “залякуванням” після критичного інтерв’ю, спрямованого проти нового керівництва ОП.

“Я хочу зрозуміти, чому мене викликали. На сайті ДБР було повідомлення, що мене викликають після мого інтерв’ю і відомостей, які я там оголосив. Але сама справа була зареєстрована 19 серпня, коли інтерв’ю ще не існувало і не планувалося. Це свого роду шахрайство”, – сказав Богдан журналістам в прямому ефірі “Громадського“.

Ексглава РП наголосив, що виклик його на допит за результатами інтерв’ю – це спосіб залякати, що його будуть переслідувати кримінальними справами.

“Абсолютно цього не боюся, знаю дуже добре і процес, і право. Дуже насолоджуюся проведенням допитів. Хочу сказати моїм опонентам, що у будь-якої людини в кримінальному процесі, крім обов’язків, є і права. Маю намір запропонувати слідчим провести одночасний допит, очну ставку з людьми, як ставлять під сумнів ті чи інші слова”, – зазначив Богдан.

Колишній керівник ОП додав, що бажання допитувати його — це “точно не бажання отримати докази, а бажання закрити рот”.

Водночас Богдан зазначив, що продовжуватиме ходити на допити.

Нагадаємо, 9 вересня на сайті “Гордон” було опубліковане інтерв’ю з Андрієм Богданом. У ньому він, зокрема, заявив, що спецоперація українських спецслужб із затримання бойовиків ПВК Вагнера справді відбувалася і зірвалася після дзвінка з офісу президента. Також Богдан заявив, що для залякування йому спалили два авто, що нинішнє оточення президента “перетворює його на Леоніда Брежнєва” тощо.

Читайте також:
“Так, і навіть гірше”: Богдан підтвердив, що затримання “вагнерівців” зірвав дзвінок з Банкової

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна