“Бахнули керасінчіку в кастрік”: у Києві спалили авто ексголови ОПУ Андрія Богдана. ВІДЕО

 

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом підпалу автомобіля колишнього голови офісу президента Андрія Богдана.

Інцидент трапився у Дніпровському районі столиці вночі у вівторок, 11 серпня, інформує пресслужба МВС.

“Близько третьої години ночі до поліції надійшло повідомлення про загоряння автомобіля Tesla на вулиці Юності у Дніпровському районі. На місце події виїхали рятувальники, слідчо-оперативна група та представники профільних служб поліції Києва”, – йдеться у повідомленні.

Вогонь пошкодив три автомобілі – Tesla і дві припарковані поруч автівки Mazda і Honda, які належать місцевим мешканцям.

Відео підпалу, зняте на камеру спостереження, на своїй сторінці у фейсбуці оприлюднив сам Андрій Богдан.

“Сьогодні вночі невідома особа підпалила мій улюблений і задекларований автомобіль – Тесла S. Хоча втрата важка (автомобіль згорів вщент), але я не беру це близько до серця. Звичайно, всіх хвилює питання: хто це зробив і чому?”, – написав Богдан.

Він вважає, що це “лише черговим моментом в низці кримінальних справ проти нього та його друзів і чорнушних хвиль у ЗМІ” та називає подію “погрозою від влади”.

“Крім того, прослідковується певний символізм – рівно пів року з того часу, як я щасливим звільнився з посади керівника офісу президента. Я розумію, що замовник цього злочину має певний кримінальний досвід, а його співучасники сидять у найвищих владних кабінетах, проте, дорогенькі, кризові історії – моя робота. Перекладаю – це ви зараз бахнули керасінчіку у кастрік”, – зазначив Андрій Богдан.

Також він наголосив, що буде виводити зловмисників “на чисту воду і постарається забезпечити комфортними умовами відбування покарання”.

Слідчо-оперативна група провела огляд місця події, відомості внесли до ЄРДР за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, слідчі призначать необхідні експертизи.

Читайте також:
Ексголова ОПУ Богдан повернувся до адвокатської діяльності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.