“Щоб закінчити цю війну”: експрем’єра Фокіна привела в ТКГ його онука модель Маша Фокіна – подруга Єрмака

 

87-річний колишній прем’єр-міністр Вітольд Фокін потрапив до складу Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання на Донбасі завдяки протекції своєї внучки, співачки й моделі Маші Фокіної, яка замовила за нього слово перед своїм другом Андрієм Єрмаком, керівником офісом президента України.

Як передає “Новинарня“, про це сама Марія Фокіна заявила в інтерв’ю Катерині Осадчій у програмі “Світське життя” каналу “1+1”. Сюжет було оприлюднено 12 вересня.

“Ви знаєте, я особисто познайомила дідуся з Андрієм Єрмаком. Бо це мій друг. І це було наше особисте рішення, щоб дідусь почав займатися цим”, – сказала Маша Фокіна в інтерв’ю російською мовою.

На твердження Осадчої, що “онука знову зробила дідуся політиком”, Фокіна зазначила: “Він шахтар. Він був начальником шахти. І для нього це завжди було важко…”

Співачка й модель додала, що колишній продюсер Андрій Єрмак – це її “добрий друг дитинства”, але дід раніше не знав про це.

“І Андрюші якраз теж була потрібна поміч – допомогти в ситуації”, – підкреслила вона.

“Це людина з мого дитинства, тому в нас інші стосунки”, – відповіла Маша на запитання, як вона може пестливо називати 48-річного голову ОП Андрюшею.

Водночас представниця шоу-бізнесу додала, що її дід, незважаючи на похилий вік, ще мав політичні амбіції.

“У дідуся завжди були амбіції. Він – сірий кардинал. Він завжди за камерою, він не любить інтерв’ю, не любить пресу. Але вони знайшли спільну мову з Андрюшею – як вони можуть закінчити цю війну“, – зазначила Марія.

Фокіна сказала, що познайомилася з Єрмаком, коли їй було 18 років, і в них чудові стосунки, “бачимося досить часто”.

Коментуючи питання про те, що Вітольду Фокіну закидають його висловлювання про амністію всіх бойовиків і особливий статус для всієї території Донецької і Луганської областей, онука заявила: “Дідусеві, м’яко кажучи, настільки без різниці, що там про нього кажуть… Він знає, що робить. Він чітко й розумно підходить до своїх питань”.

За її словами, в діда є вайбер, телеграм, “навіть комп’ютер”.

Довідково

Вітольд Фокін

Вітольд Фокін народився 25 жовтня 1932 року в селі Новомиколаївка Дніпропетровської області. Після закінчення гірничого інституту працював на шахтах та комбінатах Луганської області. Член КПРС з 1967 року, член ЦК КПУ в 1981-1991 роках. Депутат Верховної Ради УРСР 10-12-го скликань, народний депутат СРСР (1988-1989 рр.). Був першим прем’єр-міністром незалежної України – очолював уряд у 1990-1992 роках.
Вважається, що Вітольд Фокін як виходець із Донбасу зможе сприяти досягненню компромісу між ворогуючими сторонами.
Відомо також, що раніше він морально підтримував дії сепаратистів на Донбасі.

Маша Фокіна

Марія Фокіна – 34-річна українська співачка, модель, актриса, відома під сценічним ім’ям Маша Фокіна. Дочка бізнесмена Ігоря Фокіна, онука першого прем’єр-міністра України Вітольда Фокіна. Живе в Україні і США.

Читайте також:
Фокін підтримує особливий статус для всього Донбасу, а не лише ОРДЛО

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи з питань врегулювання на Донбасі.
30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в ТКГ.
31 липня Кравчук заявив, що учасником ТКГ може стати перший прем’єр-міністр України, 87-річний Вітольд Фокін.
18 серпня президент Зеленський призначив Фокіна заступником голови української делегації в ТКГ.

Опозиція виступає за усунення Кравчука і Фокіна з ТКГ через їхню риторику, що йде в розріз із державними інтересами України та спрямована на “мир будь-якою ціною”.

Читайте також:
Єрмак відреагував на заяви Фокіна щодо автономії для всього Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна