В Укроборонпромі міняється керівництво: Абромавичус подав у відставку

 

У державному концерні “Укроборонпром” найближчим часом відбудеться зміна керівництва, адже його голова Айварас Абромавичус написав заяву про відставку.

Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 10 вересня, повідомив заступник голови держконцерну Мустафа Найєм.

“Айварас Абромавичус написав заяву про звільнення, і, відповідно до закону, нового генерального директора призначить президент за поданням прем’єр-міністра. І, як уже повідомляли ЗМІ, таке подання в офіс президента вже направлено”, – розповів Найєм у соцмережі.

Він зазначив, що перед їхньою командою стояли три завдання: “стабілізувати роботу концерну, зберегти його потенціал і темпи виробництва під час зміни менеджменту (а потім і протягом карантину), а також впровадити нову систему управління”.

Зі слів Найєма, за перший рік роботи “вдалося максимально наблизити компанію до незворотності трансформації, паралельно змінивши стару прошивку на зрозумілі і відкриті методи управління — без кулуарщини, політики, корупції і договірняків”.

“Відкат реформи буде видно саме у скасуванні цих принципів, від яких залежить міцність і довгостроковість змін, незалежно від того, хто керуватиме компанією і яка команда продовжить її реформування”, – додав колишній нардеп-журналіст.

Найєм нагадав про анонсований процес трансформації “Укроборонпрому”, яка передбачає поділ концерну на секторальні холдинги і впровадження системи корпоративного управління за стандартами ОЕСР, зокрема, створення незалежної наглядової ради і чіткий розподіл функцій держави як власника і регулятора.

“Ми завершили формування цієї стратегії. І з запропонованою моделлю і загальним напрямом реформи погодилися всі стейкхолдери — народні депутати, офіс президента, Рада національної безпеки і оборони і Кабінет Міністрів… Всі ці напрацювання були покладені в основу законопроекту “Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності”, – зазначив Мустафа Найєм.

Нагадаємо, колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України (2014-2016) Айварас Абромавичус очолює ДК “Укроборонпром” із серпня 2019 року.

Читайте також:
Закон про корпоратизацію Укроборонпрому: на його місці слід створити 5-6 підприємств, – Абромавичус

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна