Іран проводить військові навчання в Ормузькій протоці

 

Іран розпочав великомасштабні триденні військові навчання за участі ВПС, ВМС і сухопутних військ в Ормузькій протоці та Аравійському морі.

Про це в четвер, 10 вересня, інформує АР.

Військові Ірану розпочали великомасштабні щорічні навчання в стратегічно важливій Ормузькій протоці та Аравійському морі.

У них беруть участь підрозділи військово-морських сил, авіації і сухопутних військ, також повідомляється про розгортання іранських підводних човнів і безпілотників.

Адмірал Хабіболла Саярі, командувач щорічних навчань, які отримали назву “Золфагар-99”, заявив, що операція спрямована на “підвищення готовності протистояти іноземним загрозам і будь-якому можливому вторгненню”.

Маневри проходять на тлі загострення напруженості між Ісламською Республікою і США через розбіжності щодо ядерної угоди.

Читайте також:
У російських навчаннях “Кавказ-2020” відмовилися брати участь дві з шести країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна