Помер ветеран АТО Денис Янтар, якому президент Зеленський доводив, що “не лох”

 

У середу, 9 вересня, помер ветеран АТО Денис Янтар, що став відомий після суперечки в Золотому з президентом Володимиром Зеленським, який тоді заявив, що він “не лох”.

Про це повідомив побратим померлого Дмитро Шатровський.

“Сьогодні поганий день. Сьогодні помер мій друг, мій однополчанин Денис Янтар. Людина дії, людина честі, людина слова”, – написав Шатровський у фейсбуці.

За його словами, причиною смерті Янтаря стало онкологічне захворювання.

“Він не розповідав про свій страшний діагноз, про рак крові. Останній раз коли із ним розмовляли, він казав що лягає в лікарню на лікування ноги, тому не може приїхати на з’їзд Руху ветеранів України, почесним членом якого він є.

Ми пожартували про один смішний випадок і домовились зустрітись разом згодом. Це було декілька днів тому”, – зазначив Шатровський.

Він також нагадав, що Янтар “увійшов у історію України не тільки своїм військовим та політичним шляхом, а і як людина, котра змусила пояснити шостого преЗЕдента України, що він не лох у свої 42 роки”.

21 липня ветеранові полку “Азов” Денису Янтарю виповнився 31 рік.

Про смерть однополчанина написав також перший командир “Азова” Андрій Білецький.

“Сьогодні дізнався, що загинув мій товариш та бойовий побратим Денис Янтар. У 2014 році він пішов добровольцем на фронт, воював у першій піхотній роті “Азову”, був командиром відділення. Брав участь в обороні Гранітного та Широкиного.

Денис був в прямому сенсі слова світлою людиною. Цей хлопець – спортсмен, інтелектуал, людина, яка розвинена фізично та духовно.

Все життя Денис мріяв про відновлення українського суднобудування та українського моря. Він мріяв про українські кораблі, про українські прапори над Чорним, Середземним та іншими морями.

Але життя поставило йому інші умови – зі  зброєю в руках захищати країну. А потім після фронту – створити й очолити “Національний корпус” у Миколаєві, щоб протистояти ваті.

Коли українські прапори знову з’являться над Кримськими бухтами та кораблями у Чорному морі, ми будемо знати, що в цьому є частка душі нашого брата Янтаря”, – зазначив Білецький.

Денис Янтар

Як писала “Новинарня“,  25 жовтня 2019 року президент Зеленський приїхав у селище Золоте-4 Луганської області та вступив у суперечку з ветеранами й добровольцями, які протистояли імовірному відведенню українських військ на цій ділянці.

Під час розмови з ветераном полку “Азов” Денисом Янтарем Зеленський почав звертатися до нього на “ти” й заявляти, що протестувальники мають “відвести зброю”.

Цей діалог відбувався російською мовою.

“Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати“, – заявив Зеленський у відповідь на репліки Янтаря, який доносив до президента думку про потребу провести зустріч з учасниками кампанії “Ні капітуляції!” та обговорити позиції щодо відведення військ.

Послухай, я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я тобі прийшов і сказав – зброю прибери. А ти мене не переводь на акції”, – сказав Зеленський образливим тоном, хоча співрозмовник поводився цілком коректно.

Читайте також:
“Пройшов літо 2014-го, але не витримало серце”.
В Ірпені поховали ветерана “Айдару” Олександра Ніколайця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна