Литва спростить в’їзд до країни для білорусів

 

Уряд Литви полегшить умови в’їзду в країну для білорусів. Зараз узгоджують документ, згідно з яким планується видача спеціальних віз, строком на шість місяців.

Про це повідомила директорка Департаменту міграції Литви Евеліна Гудзінскайте, передає Delfi.

Їх буде видавати посольство Литви в Білорусі.

“Конкретні моменти зараз узгоджують МВС і МЗС. Протягом кількох днів все повинно прояснитися. Це було би спрощення порядку, адже застосовувалися би мінімальні вимоги, але це допомогло би дозволити білорусам, які хочуть виїхати до Литви, але не хочуть просити політичного притулку, отримати документ в найкоротші терміни”, – заявила Гудзінскайте.

Вона також пояснила, що шестимісячний термін дії візи встановлений з урахуванням подальших соціальних наслідків, адже людям потрібно знайти ресурси для проживання в країні.

“Реально протягом пів року вони повинні знайти інший спосіб легально залишитися в Литві, тобто звернутися за національною візою або посвідкою на проживання”, – зазначила Гудзінскайте.

Нагадаємо, наприкінці серпня країни Балтії оголосили Олександра Лукашенка і ще 29 громадян Білорусі персонами нон ґрата.

Читайте також:
США й Литва проведуть спільні військові навчання на кордоні із Білоруссю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна