Вибори в Грузії: Саакашвілі погодився очолити уряд, якщо опозиція переможе

 

Міхеіл Саакашвілі погодився стати прем’єр-міністром Грузії у разі перемоги опозиції на парламентських виборах, заявивши, що хоче “допомогти грузинському народу вийти з кризи”.

Про це колишній президент Грузії і глава виконкому Нацради реформ при президенті України  повідомив у понеділок, 7 вересня, в телеграмі.

“Я дав згоду на пропозицію об’єднаної грузинської опозиції стати прем’єр-міністром після перемоги на парламентських виборах 31 жовтня. Справа в тому, що зараз парламентські вибори не проводяться в Україні, але проводяться в Грузії. Безумовно, я хочу допомогти моєму грузинському народу вийти з кризи”, – наголосив Саакашвілі.

Він зауважив, що оголосив, мовляв, згоден бути перехідним прем’єр-міністром не на повний термін, а на стабілізаційний період, “поки не вдасться подолати глибоку економічну кризу, в якій зараз перебуває Грузія”.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі вже заявляв про намір повернутися до Грузії після зміни влади, проте цей варіант видається малоймовірним.

Навіть у разі перемоги своїх соратників Саакашвілі буде непросто повернутися. Для початку мають бути скасовані судові вироки, за якими експрезидента засудили на три роки і на шість років (за перевищення службових повноважень), та закрита справа щодо розкрадання державних коштів, по якій вироку поки немає.

А ще йому необхідно повернути грузинське громадянство, якого президента позбавили через те, що він став громадянином України (подвійне громадянство у Грузії заборонене). Останнє може зробити лише чинна президентка Грузії, яка не приховує антипатії до Саакашвілі.

Читайте також:
У Тбілісі вимагатимуть роз’яснень від Києва через нові заяви Саакашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна