У Грузії опозиція назвала Саакашвілі кандидатом у прем’єри

 

Грузинське опозиційне об’єднання “Сила в єдності” назвало колишнього президента Міхеіла Саакашвілі кандидатом в прем’єр-міністри.

Про це в понеділок, 7 вересня, заявив лідер партії “Єдиний національний рух” Григол Вашадзе, повідомляє  “Грузія-онлайн”.

“Саакашвілі повинен повернутися в Грузію, він повинен зустрітися зі своїм народом віч-на-віч. Саме тому “Єдиний національний рух” і всі партії, що входять в об’єднану опозицію, вирішили висунути його кандидатуру на пост прем’єр-міністра Грузії”, – сказав Вашадзе.

Сьогодні ввечері очікують, що Саакашвілі зробить спеціальну заяву щодо своїх планів повернення в Грузію.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі вже заявляв про намір повернутися до Грузії після зміни влади, проте цей варіант видається малоймовірним.

Навіть у разі перемоги своїх соратників Саакашвілі буде непросто повернутися. Для початку мають бути скасовані судові вироки, за якими експрезидента засудили на три роки і на шість років (за перевищення службових повноважень), та закрита справа щодо розкрадання державних коштів, по якій вироку поки немає.

А ще йому необхідно повернути грузинське громадянство, якого президента позбавили через те, що він став громадянином України (подвійне громадянство у Грузії заборонене). Останнє може зробити лише чинна президентка Грузії, яка не приховує антипатії до Саакашвілі.

Читайте також:
У Тбілісі вимагатимуть роз’яснень від Києва через нові заяви Саакашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна