ОАСК просять переглянути рішення Київради про виконання гімну в школах

 

У понеділок, 7 вересня, до міської ради Києва надійшов позов із проханням переглянути рішення щодо рішення щоденного виконання гімну України у всіх школах столиці.

Про це повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду Києва.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Київської міської ради щодо визнання протиправним частково рішення №433/9512 від 30.07.2020 року “Про обов’язкове виконання Державного Гімну України у закладах загальної середньої освіти усіх типів та форм власності”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, позивач просить скасувати п.1.2. вказаного рішення, яким рекомендовано виконання державного гімну України у закладах загальної середньої освіти усіх типів та форм власності на початку кожного дня за участю учнів та вчителів.

Серед інших вимог – вжити заходи забезпечення позову шляхом зупинення рішення Київської міської ради у вказаній частині.

Зазначається, що в ОАСК вирішують, чи є правові підстави для розгляду позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, наприкінці липня Київська міська рада підтримала проєкт рішення про виконання гімну України в столичних школах.

Читайте також:
Українські делегати в ПАРЄ заспівали російській журналістці гімн України. ВІДЕО

В окупованому Криму хакери масово ввімкнули гімн України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна