Голова Луганської ОДА виступив за поновлення торгівлі з ОРДЛО

 

Україні слід відновити економічні зв’язки з окупованої частиною Луганської області, вважає голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Про це він заявив журналістам у Сєвєродонецьку в неділю, 6 вересня, передають “Новости Донбасса“.

“Я за те, щоб відновити економічні зв’язки. Ми від цього отримаємо суцільну вигоду”, – вважає голова ОДА.

Гайдай переконаний, що розрив економічних зв’язків з окупованою територією – це “політичні спекуляції”.

“Ми щорічно втрачали близько 2 мільярдів гривень. Скільки ми за ці роки втратили? Припустимо, 8 мільярдів гривень. Скільки б доріг ми могли зробити?.. Наприклад, 5 мільярдів гривень коштує будівництво обласної лікарні” – заявив він.

На думку Гайдая, економічна блокада спровокувала “вимивання” гривні з території ОРЛО.

“Гривні більше немає в побуті там, залишилися долари і рублі. Гривня – це теж певна прив’язка до України”, – переконаний голова Луганської ОДА.

Як інформувала “Новинарня“, взимку 2017 року громадські активісти та ветерани АТО організували торгову блокаду неконтрольованих територій Донбасу, зокрема перекривши залізничне вантажне сполучення, протестуючи проти “торгівлі на крові”.
На тлі цих подій бойовики ОРДЛО заявили про “націоналізацію” розміщених за лінією розмежування всіх підприємств української юрисдикції, в тому числі підприємств фінансово-промислової групи СКМ Ріната Ахметова.
Президент України Петро Порошенко 16 березня 2017 року своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про тимчасову заборону переміщення товарів, крім гуманітарних вантажів, через лінію розмежування в зоні АТО.

Читайте також:
Пошук Блокад донбас У ТКГ по Донбасу озвучили, коли скасують блокаду ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна