Українські ВМС отримали новий броньований катер “Костопіль” – на честь загиблого морпіха

 

Флот Військово-морських сил України поповнився малим броньованим артилерійським катером “Костопіль”.

Після успішного завершення всіх етапів заводських та державних випробувань судно було урочисто прийнято до складу ВМС ЗСУ на території практичної гавані в Одесі

Свою назву катер отримав на честь морського піхотинця – матроса Олексія Кондратюка, який народився і виріс у місті Костопіль. Він загинув 2017 року під Маріуполем, боронячи суверенітет та незалежність України у боях із російськими загарбниками.

“Костопіль” – сьомий за рахунком броньований катер, збудований на суднобудівному підприємстві “Кузня на Рибальському”, який нестиме службу в складі національних ВМС.

“Ми крок за кроком йдемо вперед щодо поповнення корабельного складу. Тільки за останні пів року зроблено багато кроків – прийнято на озброєння ракетний комплекс «Нептун», розпочали будівництво нових пунктів базування на Чорному та Азовському морях.

В наступному році ми плануємо отримати катери типу «Айленд». Також заплановано формування першого ракетного дивізіону «Нептун». Йдуть перемовини з партнерами щодо поповнення корабельного складу ВМС”, – розповів під час урочистостей командувач ВМС ЗС України, контрадмірал Олексій Неїжпапа.

Читайте також:
Британія запропонувала Україні будувати ударні катери, МОУ думає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна