Агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг України

 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті на рівні B зі стабільним прогнозом.

Про це повідомляє “НВ Бізнес“.

“Рейтинги України відображають її макроекономічну політику, яка заслуговую довіри та дозволила знизити інфляцію та звузити бюджетний дефіцит до викликаного коронавірусом шоку, а також історію міжнародної підтримки”, – йдеться в пресрелізі Fitch від 4 вересня.

Водночас рейтингове агентство зазначає, що в Україні присутня “низька зовнішня ліквідність при високих потребах у фінансуванні, пов’язаних із виплатами великих суверенних боргів”.

“Шок через коронавірус, принаймні тимчасово, відкотив назад поліпшення, досягнуті Україною в останні роки в плані зниження боргового тягаря, нормалізації перспектив зростання після геополітичного та економічної кризи 2014-2015 років”, – сказано в повідомленні.

На кінець 2020 року Fitch прогнозує міжнародні резерви України $27,4 млрд порівняно з $29 млрд на початку вересня.

“Продовження взаємодії з МВФ є ключовим для України для збереження доступу до зовнішнього фінансування. Однак ризики реалізації програми stand by МВФ значні, враховуючи погану репутацію України щодо виконання попередніх програм і потенційні судові рішення та законодавчі ініціативи, які ведуть до відкату реформ”, – йдеться в пресрелізі.

Агентство очікує, що інфляція до кінця 2020 року наблизиться до цільового показника НБУ 5%, в наступному складе 5,3%, а в 2022 році – 5,7%.

Як інформувала “Новинарня“, у квітні 2020 року агентство Fitch Ratings підтверджувало довгостроковий рейтинг України на рівні B, але погіршило прогноз по ньому.

Рейтингова шкала має такі інвестицій рейтинги: найвищий – AAA (означає найвищий рівень кредитоспроможності), далі йдуть АА+, АА, АА-, А+, А, А-, ВВВ+, ВВВ, ВВВ-, ВВ+, ВВ, ВВ-, В+, середній – В (є значні кредитні ризики, проте при цьому залишається обмежена “подушка безпеки”), В-, ССС+, ССС (може бути дефолт)… СС (вища ймовірність дефолту)… С (дефолт неминучий), RD (частковий дефолт), D (дефолт).

Читайте також:
Шмигаль анонсував зростання ВВП у 2021 році

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна