Військова прокуратура в Одесі вступила у справу проти будкомпанії Аднана Ківана, яка позбавляє армійців житла

 

Військова прокуратура Одеського гарнізону вступила у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міноборони (замовника будівництва), що стосується невиконання умов спорудження житла для військових.

Ідеться про зобов’язання будівельної фірми виконати умови договору щодо багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею за адресою: м. Одеса, Приморський район, Італійський бульвар, 1.

Про це повідомила пресслужба військової прокуратури Південного регіону.

За цією адресою, в історичному центрі та комерційно привабливому районі Одеси, розташоване військове містечко. Частина його території підлягає забудові житловими будинками, відповідно до договору про пайову участь у будівництві житла для військовослужбовців, укладеного ще в червні 2003 року.

Крім житлових будинків, “підрядна організація, грубо порушуючи вимоги ст. 4 Закону України «Про використання земель оборони» та умови договору, здійснює будівництво 15-поверхової адміністративної будівлі площею 16,8 тис. кв. м, право власності на яку після закінчення будівництва переходить до підрядника”, зазначають у прокуратурі.

“У разі введення вказаної будівлі в експлуатацію Міністерство оборони України буде позбавлене можливості забудови відповідної земельної ділянки та, як наслідок, не отримає жодного квадратного метра житла. При цьому в Одеській області проживають понад 23 тисячі «безквартирних» військовослужбовців та членів їх сімей”, – заявляє військова прокуратура.

За інформацією видання “МОСТ“, приватний забудовник, який споруджує будинок для себе у військовому містечку – це компанія KADORR Group підприємця Аднана Ківана.

При цьому військова прокуратура встановила, що для отримання дозволу “на виконання будівельних робіт відповідним органам були надані документи, які мають явні ознаки фіктивності“.

У зв’язку з цим під час розгляду господарської справи прокуратура заявила низку клопотань, у тому числі про призначення судової почеркознавчої експертизи.

Крім цього, військова прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 367 (“Службова недбалість”) та ч. 3 ст. 425 (“Недбале ставлення до військової служби”) КК України.

Читайте також:
Вищий антикорсуд виніс вирок судді-хабарнику Целуху з Одеси – 7 років позбавлення волі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна